Levelünk érkezett

Somogyváry Ákos karnagy, az Erkel Ferenc Társaság elnöke, a KÓTA tanácsadó testületének elnöke, Erkel Ferenc szépunokája

Kedves Barátaim, Jutka és Feri, kedves Énekesek!

Egy évtized az már SOK esztendő egymás utánisága. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kezdettől fogva jelen lehettem az alakuló Kórus életének, fejlődésének majd’ minden fontos stációjánál. Büszke vagyok rá, hogy ifjúkori barátom, egykori zenésztársam Feri és ifjúkori barátném : ), az ő hitvese Jutka időről időre kikérték a véleményemet, tájékoztattak, majd egy-egy nagyszerű koncerten összefoglalták, megvalósították Veletek mindazt, amiről előzőleg eszmét cseréltünk. S tették ezt szinte évről-évre, folyamatosan gyarapodva a munícióban, az együttes vezetés csínja-bínjában való elmélyülésben.

Mindig élhetünk a saját musicelünkben

Az idén 10 éves Sárvári Oratórikus Kórus, gyerekkórusa és tánckara (SOK) „10 év mögöttünk, sok terv előttünk” jubileumi programsorozatának lezárásaként telt házas koncertet adott november 25-én a Sárvár Arénában.
A kórus ezen az estén „Neked írom a dalt! címmel kétórányi best of válogatást szólaltatott meg zenész barátaival közösen. Karvezetőjük, dr. Szalai Ferencné szerzeményeiből, műfordításaiból és kórusfeldolgozásaiból összeállított műsor egyöntetűen elnyerte a közel 1000 fős közönség tetszését. A publikum nem egy hagyományos kóruselőadást kapott, hanem zenés-színházi élményt. A színes jelmezek, táncos koreográfiák és színpadkép mellett kitűnő énekes szólisták tették felejthetetlenné az estét.

Levelünk érkezett

Tisztelt Dr. Szalai Ferencné

Most hallgattam meg a YouTube-on az önök kórusának énekét, amint a "Megváltónk él!" című dalt éneklik. Megtisztelő hallani, ahogy az önök kórusa előadja ezt a dalt, amelyet Nancy Price és én írtunk. Nagyra értékeljük énekeseik gazdag, kiegyensúlyozott hangszínét és kiváló kórustudását. Gyönyörű kifejezéssel és örömteli lélekkel énekelnek! Csodálatos volt látni a Feast of life musicalben hogyan adaptálta a dalt, és imádom nézni az örömteli előadást. Annyi lenyűgöző dolog van a musical egészében. Számomra az a legfigyelemreméltóbb, ahogy énekesei reagálnak lendületes vezénylésére. Kétségkívül látható, milyen pozitív hatással van rájuk. Nyilvánvalóan különleges ajándéka van, hogy ilyen kifejezésmóddal és lélekkel inspirálja őket énekelni! Ez olyasvalami, amit az ember nem gyakran lát – különösen az egyházi és közösségi kórusvezetőknél.

Díjat nyert a Hang-villa a Virágos Sárvárért! környezetszépítő versenyen

Kedves zenekedvelő Barátaink!

A Hang-villa virágai is Sárvár szépségét hirdetik.
A Virágos Sárvárért! környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségén jártunk, ahol Sárvár Város Önkormányzata idén is jutalmazta a legvirágosabb ingatlanokat. 
2023-ban négy kategóriában adtak át elismerést: díjazták a legvirágosabb erkélyeket, házakat, vállalkozást és civil közösségi teret.
CIVIL KÖZÖSSÉGI TÉR kategóriában Hang-villa épülete, a Sárvári Oratórikus Kórus otthona nyert.

Gyönyörű környezetünket Husz László és Huszné Gubics Anna kórustagjaink és családjuk munkáját dicséri.

Köszönjük nekik!

Jegyinformáció a "Neked írom a dalt..." című jubileumi koncertünkről

Kedves zenekedvelő Barátunk!

 
Örülünk, hogy érdeklődsz tevékenységünk iránt, és részt szeretnél venni jubileumi, best of koncertünkön. Az előadásra 2023. november 25-én (szombaton), 18:00 órai kezdéssel a Sárvár Arénában kerül sor.
A támogatói jegyek az "A" szektorba 2.500 Ft-ba a "B" szektorba 2.000 Ft-ba kerülnek. (A szektorok elhelyezkedése ide kattintva tekinthető meg.)

Jegyek elővételben 2023. szeptember 15-től kaphatók a Sárvári TDM irodában (9600 Sárvár, Kossuth tér 8.) valamit a Sárvár Aréna Sportolói recepcióján (9600 Sárvár, Nádasdy Ferenc út 30).

Belépés a főbejáraton, kapunyitás 17:30-tól lesz. Helyfoglalás érkezési sorrendben lehetséges. 
Jegyrendelés online

Üdvözlettel:
Sárvári Oratórikus Kórus

A LakomáSOK újabb sikere a XI. Eszterházy Barokk Főzőversenyen

Kedves zenekedvelő és haspárti Barátaink!

Nagy családunk, a kórusunk ételkészítő csapata, a LakomáSOK ezúttal augusztus 12-én Fertődön vett részt a XI. Eszterházy Barokk Főzőversenyen. A csapat az Úri konyha kategóriába nevezett be. Feladatként fel kellett dolgozniuk bivalyhúst, csíkos sügért, pontyot, egész csirkét, illetve sütnivaló kolbászt. Ezekből kellett egy komplett menüt összeállítani a szakácsoknak. 
A csapat nagyon jól érezte magát, és a rangos, tizenegy mesterszakácsból álló zsűri előtt parádésan szerepelt. Elhozták a kategóriájuk II. díját, egy hatalmas serleget, valamint egy másik kupát is különdíjként, amelyet a Legszebb Tálalásért kaptak.

Kórustábor 2023

A SOK nagyon hatékony és eredményes énekkaros tábort tartott július utolsó hétvégéjén a kőszegi Szabó-hegyen.
A gyarapodás egyértelmű volt a három napban: a szokásos dúskálás az étkekben plusz kilókat hozott, szombaton pedig hatékony érdemi munka folyt a kibővített elnökségi ülésen, a munkacsoportok, szólamvezetők műhelyében és a délutáni kóruspróbán. Három eb is velük nyaralt.
A „Neked írom a dalt” című Aréna koncert minden eleme összeállt a tábor végére, így a próbafolyam startpisztolya is eldördült.