Az "Élet kenyere" musical

Helyszín: 
Szombathely, Bartók terem
Időpont: 
2018.03.24. 19 óra és 2018.03.25. 15 óra

Az előadás az amerikai Marty Haugen: Feast of life című zenés darab magyar változata, amely Jézus életét mutatja be Lukács evangéliuma alapján. Magyar szövegét a Sárvári Oratórikus Kórus karnagya, dr. Szalai Ferencné írta. A zenemű a Megváltó életének legfontosabb eseményeit mutatja be 11 zenés tételben. Különleges értéke a modern zenei megformáltsága, amely egyedülálló Magyarországon. 

Marty Haugen zenéje fiatalos, felcsendül benne gospel, dzsessz, soul, blues, rock, valamint héber és szláv dallamvilág, és eredeti gregorián motívum is. A dalokat egy kisebb zenekar, zongora, gitár, fuvola, és dob kíséri. Vidámság és örömzene hatja át az egész művet, amelyet táncbetétek is színesítenek. Az énekszólókra és négyszólamú vegyes karra írt zeneműben közel 80 énekes, 6 tagú zenekar és gyerekkórus lép fel, igazi élményt nyújtva minden korosztály számára. 

A darabból CD-t és magyar kiadású kottát is készített a kórus, lehetővé téve, hogy Lukács evangéliumának ez a feldolgozása mások számára is elérhető és előadható legyen.
Korosztálytól függetlenül igazi élményt nyújt azok számára, akik vonzódnak a keresztény értékrend iránt és értékes, ugyanakkor könnyed, mai hangvételű zenés műsorra vágynak.

A koncert plakátja: