Sok csöppség és csepegés

A Sárvári Oratórikus Kórus nyári, felsőcsatári táborozása úgy indult, ahogy már mindig évek óta, azonban idén mégis másra sikeredett, mint az előző öt évben. Az ifjúságé volt a főszerep. A gyerekkar tagjai, a cseperedő kórusbabák aktív önállósulási törekvései, a tánckar tagjainak és csöppségeinek belevalósága, valamint két ifjú házaspárjának frissessége adott lendületet a közösségnek, így lehetett, hogy 80-an élvezhettük az retro úttörőtábor előnyeit.

A néha intenzíven zuhogó, máskor csendesen csepegő eső ellenére a négy nap alatt rendületlenül gyarapodtak a sátrak, igazi kihívás volt azokat szárazon tartani, de a pár órára ki-kibukkanó napsugár melege még a Pinka-pataki fürdést is megengedte. Szőnye Laci- konyhája, a SÁGA Foods Zrt. terméktámogatása, az esti szalonnasütések, a hazai süti és nasi hegyek, valamint a gyümölcspárlatok, cukros kávék, és a söripar remekei szemmel láthatóan „alakformálóak” voltak. 

Azonban a táborban már fel-felbukkantak a fitness étrend képviselői is, akik minden nap példásan elvégezték a kötelező edzésmunkát. A külső szemlélő gyerekzsivajt, sok nevetést, zimmerferis ebédre hívó kolompolást, és az éjszakába hasító karaokeet hallhatott, de nem volt hiány a meghitt vagy éppenséggel vigasztaló beszélgetésekből sem. Minden évben a tábori létszám szombatra éri el a csúcspontját, amely valószínűleg összefügghet azzal, hogy délutánra készül el hagyományosan Terike kétszázötven fánkja, illetve lép fel este a kórus amatőr színtársulata. Idén, mivel a megfáradt NemnormáliSOK tagjaiból sokan „szabadságra mentek” az Itta-SOK triója hozott frissességet és lendületet a Retro SOK tévéadással, amely bár nagyon alacsony költségvetésből gazdálkodhatott, mégis magas színvonalú egy órás magazinnal jelentkezett. 

Most sem maradhattak el az egyéni előadások: a Kórusnagymamák énekes különszáma a zsíros kenyér evés és a fenéknövekedés összefüggéseire világított rá, igazi Birótól (helyesen játékvezetőtől) hallhatta az érdeklődő a modern labdarúgás szabályrendszerét, és a baleset-megelőzési percek sem hiányozhattak, majd a végén a foci és a KRESZ totóban tárgyjutalomért ment a küzdelem. 

Már hagyomány, hogy a kórus hazafelé autóskonvojt alkotva elzarándokol Szombathelyre, ahol táborzáró akkordként szerenáddal köszöni meg azt a sok munkát, amelyet Imre grafikusuk végez. 

És míg újra találkozunk, őrizzen meg Tégedet az Úr!