A vírus árnyékában

A Sárvári Oratórikus Kórus (SOK) tagjai a vírus okozta szigorításokat, a nyári szabadságolásokat, és a rövid sitkei kórus-táborozást követően augusztus 28-án újra találkoztak. Az évad első „próbáját” több mint ötven fő tisztelte meg, és az egyesületi tagok száma is meghaladta a 40-et.

Laci-konyhájának remeke után a SOK egyesülete megtartotta a tavaszról elhalasztott éves Közgyűlését, ahol döntöttek az őszi-téli időszak teendőiről. Meghallgatták az elnök és a kincstárnok beszámolóját, az új projektjük: a Hang-Villa Stúdió munkálatainak jelenlegi állását, illetve tájékoztatást kaptak a vírushelyzetről dr. Wächter Walter megyei tiszti főorvos kórustagtól. Megismerték a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) álláspontját is az énekkarok próbáival kapcsolatban, majd mindezek ismeretében a jelenlévők közösen kialakították a következő hetek, hónapok próbarendjét.

A tavasszal kezdődött kényszerszünet óta eltelt idő lehetőséget adott arra is, hogy egy mindenre kiterjedő kérdőívet töltsenek ki a kórustagok a jövőt illetően. Ennek kiértékelése után a kórus szakmai vezetése felelősségteljesen tud dönteni az együttes középtávú terveiről és feladatairól.

A késő estébe nyúló program végén a közösség nagy tapssal gratulált Husz Lászlónak és feleségének a "Virágos Sárvárért!" versenyen elért Legvirágosabb ház 2020” I. helyezéséért, valamint a LakomáSOK csapatuknak az  „Ételmustra – Nádasdy Virtuál ’20-on „ elért szép sikeréért.