VirtuáliSOK

Kedves zenekedvelő Barátunk!

Sajnos reményünk sincs arra, hogy idén még koncertkörülmények között találkozhassunk. Nekünk is fájó volt tudomásul venni ezt, bár a nyár végi egyesületi közgyűlésünkön még optimisták voltunk, azonban a központi utasítások, a KÓTA felhívása és az idősebb kórustagjainkra tekintettel a józanész is azt diktálta, hogy ne találkozzunk személyesen a próbák alkalmával. De azért nem bírtuk, bírjuk ki egymás nélkül, így mégis megtaláljuk az alkalmakat arra, hogy közösségi életet éljünk.

Tovább csinosítjuk a Hang-Villa próbatermünket és környékét, szerszámtárolót építettünk, bútorzatot újítottunk fel támogató segítségével, a vagyonvédelmi szakemberek riasztórendszerrel látták el próbatermeinket. Fehér Imre grafikusunk kóruslogós szájmaszkot tervezett, ezeket ingyen kapták az egyesületi tagjaink, és már készülnek az újabb kóruspólók és fellépő ruháink is, emellett az októberi rózsafüzérek alkalmával mi is bekapcsolódtunk családjainkért, közösségeink egészségéért és a Sárváriakért mondott imasorozatba, a maradék jó időjárást kihasználva pedig a közeljövőben közös szalonnasütős kirándulással helyettesítjük a Simon-Júdás napi partinkat.

Hetek óta - másokhoz hasonlóan - az internetre szorultunk, így péntekenként este a szokott időben oly módon próbálunk, hogy az első két órában daltanulást, majd zenetörténeti, zeneelméleti képzést tart kórusvezetőnk, ezt követően pedig a kitartó tagokkal közösen hálát adunk és imádkozunk mindannyiunkért. Mindezek ellenére csodálatos hetente újra találkozni a távolba szakadt tagokkal, ilyenkor Hollandia, Ausztria, Budapest, Szombathely, Celldömölk, Sárvár és környéke egyesül a zene és a technika segítségével a VirtuáliSOK-ban.  

Viva la musica!

Vigyázzatok nagyon magatokra és szeretteitekre!

A SOK Baráti Köre