Tíz év, tíz program - Nyilvános próbán ismertették a Sárvári Oratórikus Kórus terveit

Nyilvános próbát tartott dr. Szalainé Horváth Judit karnagy vezetésével a Sárvári Oratórikus Kórus, alkotási telephelyén, a Hang-villában.
Az adventi hangulatot idéző dalok között dr. Szalai Ferenc, az alapítvány elnöke tájékoztatta a sajtót a SOK jövő évi, jubileumi programsorozatáról. Elmondta, a tízéves fennállását ünneplő kórus 2023-ban tíz programmal köszönti majd saját magát és az érdeklődő közönséget. A többi között fellépnek a március 15-ei, és a május 1-jei városi ünnepségeken, júniusban lesz egy új, nagykoncertjük, de mennek a családtagokkal táborozni is. Ebben az évben lépnek fel az adventi programsorozatban a Posta téren és újdonságképpen a kertvárosi városrészen.

A kórustagok nem először jótékonykodnak: az orosz-ukrán háború kitörésekor elhatározták, hogy jótékonysági képvásárt rendeznek Mezőfi Ágnes festményeiből. A befolyt összeget a Sárváron letelepedett, a háború borzalmai elől menekülteknek szánták. A befolyt összeget a nyilvános próbán adta át Szalai Ferenc a sárvári Karitász képviselőinek, Böjti Balázs káplánnak és Ördögné Kovács Mónikának, akik célba juttatják az adomány. A sárvári rászoruló családoknak szintén a Karitász képviselőin keresztül ajándékcsomagokkal teszik kellemesebbé a karácsonyt.

Forrás: Vas Népe ONLINE
Fotók: Benkő Sándor   Fotógaléria