Eseményhű március 15-i megemlékezés Sárváron

Forrás: vaskarika.hu 

Sárváron, az ünnepi megemlékezés részeként sorra vették a március 15-i pesti eseményeket, mindezt az adott kornak megfelelő öltözetben. A Sárvári Oratórikus Kórus színvonalas műsora annyira magával ragadta a közönséget, hogy az ember úgy érezte, mintha visszarepítették volna az időben, legszívesebben együtt énekelte volna a kórustagokkal Petőfi költeményét.

Sárvár Arénában ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról. A résztvevők a Sárvári Koncertfúvós Zenekar közreműködésével elénekelték a Himnuszt, majd Szabó Zoltán alpolgármester ünnepi beszédére került sor. A Sárvári Oratórikus Kórus színvonalas előadásával szintén emlékezetessé tette a jelentős történelmi emlékeket felidéző napot. Előadásuknak A világnak szívében címet adták, a műsort dr. Szalai Ferencné művészeti vezető irányította.

A kórustagok szívüket-lelküket adták az előadás során, bevonultak a Pilvax Kávéházba, majd a Landerer és Heckenast-nyomdába, melynek díszlete már várta őket a sportcsarnokban. Elénekelték a Nemzeti dalt, felolvasták a tizenkét pontot, sorra vették a március 15-i pesti eseményeket - mindezt az adott kornak megfelelő öltözetben. Annyira magukkal ragadták a közönséget, hogy az ember úgy érezte, mintha visszarepítették volna az időben, legszívesebben együtt énekelte volna a kórustagokkal Petőfi költeményét.

A teljes cikk itt érhető el.
Az eseményről készült fotógaléria ide kattintva tekinthető meg.