Mindig élhetünk a saját musicelünkben

Az idén 10 éves Sárvári Oratórikus Kórus, gyerekkórusa és tánckara (SOK) „10 év mögöttünk, sok terv előttünk” jubileumi programsorozatának lezárásaként telt házas koncertet adott november 25-én a Sárvár Arénában.
A kórus ezen az estén „Neked írom a dalt! címmel kétórányi best of válogatást szólaltatott meg zenész barátaival közösen. Karvezetőjük, dr. Szalai Ferencné szerzeményeiből, műfordításaiból és kórusfeldolgozásaiból összeállított műsor egyöntetűen elnyerte a közel 1000 fős közönség tetszését. A publikum nem egy hagyományos kóruselőadást kapott, hanem zenés-színházi élményt. A színes jelmezek, táncos koreográfiák és színpadkép mellett kitűnő énekes szólisták tették felejthetetlenné az estét.

 A 2023-as jubileumi évük arany betűkkel kerül be a SOK évkönyvébe. Március 15-én a sárvári Arénában kb. 650 néző előtt városi, ünnepi előadást tartottak „A világnak szívében” címmel, majd „SOK szívvel adjuk jelmondattal április 26-án nyilvános véradást tartottak, ezt követően május 1-jén a városi májusfaállításon énekeltek a Várparkban.
Június közepén Sárváron és Celldömölkön zenés áhítatot tartottak a nagytemplomokban, majd arany minősítést értek el az országos Keszthelyi Dalünnepen, ebből a dalanyagból pedig a Hang-villa Stúdiójukból CD-t adtak ki.

 Júliusban a Nádasdy Ételmustrán, augusztusban Fertődön az Eszterházy Barokk Főzőversenyen ezüst serleget hozott el a tagokból álló főzőcsapatuk, a LakomáSOK. Július végén pedig Kőszegen 3 napos kórustábort tartottak a novemberi koncertre való felkészülés jegyében. Emellett az együttes tagjainak esküvőjén, és kórusbabájuknak adott szerenáddal örvendeztek mások boldogságának. Ősszel a Virágos Sárvárért! versenyen a civil egyesületek kategóriában elismerő oklevelet és díjazást kaptak a Hang-Villa próbahelyük virágosításáért.

 A maguk alkotta, kórusszínházi előadásaik miatt is azt vallják „Mindig élhetünk a saját musicelünkben, csak azt saját magunknak kell megírni”, ezért volt számukra a 2023-as év egy színes, örömteli zenés utazás.  Jövő évi terveik között külföldi szereplés és újabb Aréna koncert szerepel.