Ismét Felsőcsatáron pihent a SOK

A Sárvári Oratórikus Kórus tagjai a tavaly nyári csapatépítő, a zenei évadot meglapozó táborozásuk után idén nyáron újfent úgy döntöttek, hogy a nyári pihenésük alatt családtagjaikkal együtt, ismét eltöltenek egy hosszú hétvégét a meseszép Felsőcsatáron. 
A pihenés ráfért a csapatra, hisz megfeszítette tempóban dolgoztak, hogy június 26-án megtarthassák új musicaljük, „Az élet kenyere” ősbemutatóját, majd ezt követően a nagy koncentrációt igénylő CD felvétel használta el a csapat energiatartalékait. Ezután döntöttek úgy, hogy idén is Felsőcsatár festői szépségű tájai, igazi, tiszta csendje, valamint kristálytiszta és üde levegője adja a hátteret a zeneszerető csapat és családi, baráti közösségük számára a pihenéshez.
Több generáció nyaralt együtt a szeretet légkörében, családtagként bántak egymással a tábor három napja alatt, békességben töltődött fel mindenki a hétköznapokra.
A szabad programok során ki-ki megtalálhatta a kedvére valót. Lustálkodhatott, túrázhatott, sétálhatott az erdőben, fürödhetett a Pinkában, énekelhetett a tábortűz mellett, vagy épp karaokéban próbálhatta ki magát és szórakoztathatta a többieket. Természetesen sportolni is lehetett: foci és ping-pong mellett, frizbi és íjászat színesítette ezeket a programokat.
A nyaralók a szellemi feltöltődésre is gondoltak, így a vállalkozó szelleműektől hallgathattak különböző előadásokat a bibliáról és az iszlám térhódításáról, sőt ezzel kapcsolatban megkóstolhattak egy eredeti, közel keleti desszertet, a saját készítésű tulumbát. A kórus tagjaiból tavaly szerveződött mini színtársulat pedig egy újabb humoros előadással örvendeztette meg a többieket, előadva a Rátóti csikótojás mulatságos átiratát.
Több család idén is a sátrazást választotta, mely külön élményt jelentett elsősorban a gyerekeknek. Az étkezést az egyesületi támogatás mellett a tagság felajánlásaiból, valamint döntően adományokból oldották meg, amelyeket ezúton is nagyon szépen köszönnek. Szőnye László konyhafőnök, a SOK 2015-ős bronzérmes főzőcsapatának tagja ismét kitett magáért, és készített kiváló, magyaros ízű ételeket. A konyhaszolgálatot és mosogatást az előre beosztott szólamok végezték.
A három nap hamar elröppent, de azt hiszem maradandó élményt nyújtott mindenkinek. A mai felgyorsult és rohanó tempójú, zsúfolt világunkból jó volt kiszakadni, jó volt a természetbe visszatérni, és jó volt megélni azt, hogy még lehet és tudunk boldogan egymás mellett élni annak ellenére, hogy több generáció volt jelen. Az egymás iránti megértés, a tolerancia és szeretet felülírt mindent, és ez a hangulat lengte be a tábort egész idő alatt. Így a cél teljesült, a kórus kipihenhette magát és újult erővel tudja belevetni magát a munkába, a próbákba. Jövőre ismét találkozunk veletek újra, ugyanitt!

Csempesz Gábor  (basszus)